Svenska Spelbolag

Sverige har en enorm kultur kring odds och betting och därför finns det också dominerande aktörer bland svenska spelbolag. Det finns många fördelar med att välja svenska bettingsidor och på denna hemsida kommer du alltid enbart att hitta spelbolag som också har svensk licens på plats. Detta för att vi ska kunna garantera dig en så trygg och säker spelupplevelse som möjligt. Men det är inte bara säkerheten som gör det värt att välja ett svenskt spelbolag. Nej det finns många anledningar och i denna artikel kommer vi gå igenom allt som rör bettingsidor i Sverige och varför du ska välja en spelsida som också har svensk licens på plats.

svenska spelbolag

Svenska spelbolag vs spelbolag med svensk licens

Är det någon skillnad på svenska spelbolag och spelbolag med svensk licens. Rent tekniskt är det skillnad men när man hänvisar till svenska bettingsajter idag hänvisas det till spelbolag med svensk licens. Egentligen är det en skillnad i att svenska spelbolag ska ha svenska ägare och komma från Sverige. Exempel på detta är Unibet, Betsson, LeoVegas. 

Men det finns också internationella aktörer som har skaffat svensk licens. Då kommer de enligt vår definition fortfarande gå under termen svenska spelbolag även om de egentligen har utländska ägare. Det allra viktigaste är att spelsidan har svensk licens på plats. Då är du nämligen garanterad en trygg och säker spelupplevelse vilket inte är fallet annars. 

1 januari 2019 är ett heligt datum

Det var den 1 januari 2019 som den svenska licensen trädde i kraft. Tidigare hade den svenska regeringen tillsatt en utredning för att egentligen se över spelmonopolet som tidigare rådde. Fram tills detta datum var det nämligen bara Svenska Spel och ATG som fick erbjuda vadslagning. Men eftersom de inte hade nätcasino samtidigt som svenska spelbolag med licens utomlands hade bättre odds och fler bonusar valde de flesta att spela hos Maltabaserade spelbolag.

Detta ledde till att den svenska staten tappade osedvanliga summor i skattepengar samtidigt som de inte hade kontroll över marknaden. Därför kom utredningen fram till att det var bättre att slopa det svenska monopolet och på sätt istället släppa marknaden fri. Det går visserligen inte att tala om en helt fri marknad idag då de restriktionerna blivit tuffare. Men samtidigt har vi i Sverige fått en betydligt sundare marknad vad gäller odds och betting. Och det är något att glädjas över.

Bonusar hos svenska spelbolag

Att ta emot en oddsbonus är något allt fler väljer att göra. Det ger en mycket härlig start på äventyret samtidigt som man också drygar ut sin spelkassa och får mer pengar att spela för. På så sätt kommer du att få en gåva av spelbolaget som tack för att du valt att spela hos dem. Det finns många olika typer av oddsbonusar att upptäcka idag. Men det gäller att komma ihåg att svenska spelbolag maximalt får ge en bonus per spelare och licens. Det betyder att du som tar emot en bonus från en spelsida är låst från att ta emot fler erbjudanden från samma spelbolag samtidigt som det också innebär att du inte heller kan ta emot en bonus från de spelbolag som går under samma licens. 

Samtidigt finns det väldigt många svenska licenstagare. Därmed har du fortfarande förutsättningar att hitta bra bonuserbjudanden som passar dig och dina behov. Det vanligaste är insättningsbonusar där spelbolaget matchar din första insättning. Men det finns också spelsidor där du istället kan få boostade odds, riskfria spel eller gratisspel. Det är bara att välja och vraka bland alla bonuserbjudanden som finns tillgängliga. 

Svensk idrott hos spelbolag i Sverige

Våra inhemska ligor som Allsvenskan och SHL är något att värna över. Framförallt Allsvenskan i fotboll är något att glädjas över med 51-procentsregeln som innebär att medlemmarna måste äga 51% av klubben. När vi får uppleva sport washing från diktaturerna Qatar, Förenade Arabemiraten och Kina är det skönt att vi i Sverige går vår egen väg och inte bryr oss om den moderna fotbollens dominans. 

Vad gäller betting på Allsvenskan i fotboll väcker den inget vidare intresse ur ett internationellt perspektiv. Därför är det istället hos svenska spelbolag som du kommer att hitta bäst odds och flest marknader. Till exempel är Unibet huvudsponsor åt Allsvenskan i fotboll medan Betsson är huvudsponsor för SHL.

Men det är inte bara svensk fotboll och ishockey som det finns odds på. Alla svenska inhemska ligor som bandy, volleyboll, handboll, basket, bordtennis och mycket mer har bäst och flest alternativ hos de svenska aktörerna. Därför ska du som vill betta på svensk idrott också se till att betta på spelbolag i Sverige. 

BankID är standard

Sedan svensk licens infördes har det också blivit standard med BankID. Processen kring registrering har därmed blivit betydligt bättre. Spelar du hos bettingbolag utomlands som inte har svensk licens kommer du att behöva fylla i massor av uppgifter när du ska registrera dig. Flera sidor med formulär ska du fylla i vilket inte är särskilt trevligt, snarare tvärtom.

Hos svenska spelbolag ser det inte alls ut på detta sätt. Istället kommer du att kunna använda dig av BankID för att bli medlem hos spelbolaget. Vissa är till och med Pay N Play Spelbolag där du blir medlem per automatik i samband med din första insättning. Men även vanliga spelbolag har registrering med BankID idag. Det ger en betydligt bättre upplevelse för dig som spelare när du kan verifiera dig med BankID istället för att fylla i massor av uppgifter. I tillägg slipper du också dela med dig av telefonnummer och mail och därmed också undvika massor av jobbiga och spammigt SMS och mail.

Svenska betalningsmetoder finns tillgängliga

Hos svenska spelbolag finns det också svenska betaltjänster tillgängligt vilket givetvis är något att uppskatta. Svenska betalningsmetoder är ofta att föredra eftersom de ger smidiga och snabba uttag. Det finns en hel drös med betaltjänster att välja mellan men vissa är mer dominanta än andra. Hitta din favorit och välj en spelsida som har snabba uttag eftersom du då aldrig behöver vänta på dina pengar. 

Trustly revolutionerade branschen

Av de svenska betaltjänster som finns tillgängliga idag är det Trustly som revolutionerat branschen i grunden. De var nämligen uppfinnaren av Pay N Play Spelbolag som tagit världen med storm, framförallt i Sverige. Med Pay N Play kommer du att få ett konto skapat per automatik i samband med din första insättning. På så sätt är alltså registreringen och första insättningen hopslagen till en och samma process. 

Ännu bättre blir det när du ska ta ut vinsterna. Du slipper skicka in massor av dokument utan kan istället verifiera ditt uttag med BankID. På så sätt behöver du endast använda dig av Trustly för ditt uttag. Du kommer att begära uttag och loggar därefter in på din internetbank via Trustly och väljer vilket bankkonto pengarna ska in på. Därefter bekräftar du uttaget med BankID och kommer därefter att få pengarna utbetalda på direkten vilket givetvis är bättre. Många svenska spelbolag erbjuder idag Pay N Play Betting eller betting utan konto som det också kallas. 

Svenska spelbolag med Swish blir allt vanligare

Swish är Sveriges mest använda betaltjänst som blir allt mer populär. När du använder dig av denna betaltjänst kommer du givetvis också att få ytterst smidiga transaktioner. Detta gäller oavsett om det är en insättning eller ett uttag det handlar om. Ska du göra en insättning fyller du bara i det belopp du vill sätta in. Därefter fyller du i ditt telefonnummer och bekräftar insättningen med BankID i din Swish-app.

Men det finns också möjlighet att ta ut vinster med Swish numera. Förr var detta inte möjligt utan då var det endast vid insättningar som du kunde använda dig av Swish. Men idag ser det annorlunda ut och du kan göra uttag med Swish också. Processen är likadan som vid insättning. Ange beloppet du vill ta ut och fyll i det telefonnummer som är kopplat till Swish. Bekräfta uttaget i Swish-appen som du verifierar med BankID. Därefter kommer pengarna att hamna på ditt bankkonto på direkten.

Andra fördelar med svenska spelbolag

Det finns många fördelar med att välja svenska spelbolag idag. Du kommer att få en betydligt tryggare upplevelse eftersom du har den svenska myndigheten Spelinspektionen som agerar medlare om något skulle hända. Men det finns andra fördelar också som vi listar nedan:

  • Skattefria vinster oavsett hur mycket du vinner
  • Svenska betaltjänster som Swish och Trustly
  • BankID som verifieringsmetod
  • Svensktalande kundtjänst tillgänglig
  • Svenska språket på hemsida
  • Insättning och uttag i svenska kronor

Bra mobil betting också

Att använda sig av en mobil enhet för att oddsa är något allt fler svenskar gör när de ska spela. Då kommer du att få en betydligt mer flexibel spelupplevelse när du kan ta med dig spelbolaget överallt. Framförallt är detta viktigt för den som vill oddsa live. Det är inte alltid man är hemma och har tillgång till en dator när en match pågår. Och att vara begränsad på grund av detta är inte särskilt fett.

Men i Sverige är vi riktigt bra på appar och det digitala. Därför har svenska spelbolag också sett till att ha utmärkta mobila förutsättningar för dig som spelare. De största aktörerna har en app tillgänglig som gör att du har tillgång till hela utbudet av odds oavsett vart du är. Men annars är det bara att spela direkt via din mobila webbläsare istället. Oavsett vilket får du en betydligt större frihet och flexibilitet när du spelar från din smartphone eller surfplatta. 

Populära ligor och sporter hos svenska spelbolag

Vi har redan gått igenom varför det är bra att välja svenska spelbolag för den som vill oddsa på svensk idrott. Men det är inte bara de svenska ligorna som lockar. Många föredrar att oddsa på annat också och det finns ett brett utbud av alternativ idag för den som är intresserad. Till exempel är fotbolls den största sporten med Premier League som det stora dragplåstret. Men det finns mycket mer än så att upptäcka för den som vill.

Fotbollsbetting är och förblir nummer 1

Världens största sport är fotboll vilket återspeglas med all tydlighet hos spelbolagen i Sverige också. Förutom Allsvenskan och Premier League finns det många andra ligor och turneringar att betta på. Champions League är ett sådant exempel som du kan betta på om du känner för det. Där gör världens bästa klubblag upp om den åtråvärda titeln.

Men det finns många andra ligor och turneringar. Europa League och Europa Conference League är under-turneringarna till Champions League. Bland nationella ligor är tyska Bundesliga, italienska Serie A, franska Ligue 1 och spanska La Liga populära att oddsa på. Men ingenting slår ändå de riktigt stora landslagsturneringarna VM och EM som lockar miljontals punters varje gång.

Betting på E-sport

I Sverige har vi en generation som älskar E-sport. Detta återspeglas med all tydlighet hos spelbolagen också. Bettingsidor i Sverige har börjat ta in ett betydligt större utbud vad gäller e-sport än vad som var fallet för några år sedan. Utan tvekan är det CS:GO som är det mest populära alternativet i Sverige. Det betyder att du kan upptäcka höga odds och många marknader på just CS:GO.

Men det finns givetvis mycket mer än så om du är sugen. Exempel är Dota 2, League of Legends, Fortnite, Rocket League, FIFA och Starcraft II. Hitta din favorit bland alla exempel och upptäck själv hur E-sporten tar över allt mer. 

Annat du kan oddsa på

Förutom fotboll och e-sport finns det många andra sporter för dig att upptäcka om du är sugen. Sverige har till exempel en enorm kultur kring ishockey. Tre Kronor är vårt folkkära landslag som vunnit såväl VM och OS. Men det finns också inhemska ligor som NHL, SHL och mycket mer.

Annars är tennis en bra sport för betting hos svenska spelbolag. Detta trots att det svensk tennisundret tyvärr är ett minne blott. Men det finns många svenskar som gillar odds på tennis eftersom sporten är optimal för betting.

Hitta din favoritsport hos svenska spelbolag idag och upptäck själv hur spännande det blir när du kan oddsa på svensk eller internationell idrott. Men att välja ett spelbolag med svensk licens är något vi verkligen rekommenderar att du gör.